Banožić: Vrijeme je za opoziv Milanovića

Novi sukob na političkoj sceni (Foto Hina)

Ministar odbrane Mario Banožić poručio je u utorak da je vrijeme za opoziv predsjednika Republike Zorana Milanovića nakon što su se u Vukovaru, preko medija, još jednom sukobili oko vojske te njihovih ovlasti i odluka.

Ustvrdivši da je Milanović “psihijatrijski slučaj”, Banožić je novinarima na pitanje je li vrijeme za njegov opoziv odgovorio: “Naravno da je. Odavno je bilo, ali kad pogledate njegovo ponašanje, biste li vi zaključili nešto drugo osim ovog što sam ja rekao”.

Milanović nas uvlači u sitne politikantske igre

Pritom nije želio odgovoriti na pitanje hoće li HDZ pokrenuti postupak opoziva predsjednika Republike.

Banožić i Milanović jutros su učestvovali na obilježavanju 30. godišnjice slamanja odbrane naselja Lužac, a Banožić je ustvrdio kako je izbjegavao danas davati izjavu o sukobu s Milanovićem jer smatra kako nije mjesto niti vrijeme za to.

“Međutim, Milanović je, ne poštujući žrtvu Vukovara, učinio ovdje performans, koji je samo jedan u nizu blaćenja mene, HDZ-a i cijelog sistema odbrane, uvlačeći nas u sitne politikantske igre”, rekao je.

Nakon polaganja vijenaca bila je misa, ja sam sa svojim članovima tima otišao na misu zadušnicu, a oni su otišli na kafu, dogovarati sitna strančarenja i buduću politiku, kazao je Banožić komentirajući odlazak na kafu Milanovića s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Dodao je kako to najbolje potvrđuje to što Milanović radi kao predsjednik – ne bavi se državom i zakonima, već “sitnim strančarenjem s nekim polupolitičarima ne bi li tako vlast i sebe pokušao oživjeti”.

Poručio je kako se Milanović koristi “jezikom uličara” i radi međunarodnu štetu Hrvatskoj.

“To je čovjek bez karaktera. Nazivati nekoga pogrdnim riječima, lažljivcem, opuškom, da će on nekoga umiroviti, nabolje govori u kojoj je on psihičkoj fazi”, rekao je Banožić.

Milanović je bio najlošiji premijer, sada je najlošiji predsjednik, a pokušava se držati iznad svih. Izvrće zakon kako njemu odgovara, to nije čovjek koji treba predstavljati Hrvate u svijetu.

“Sram ga može biti za sve što je izrekao danas”, poručio je Banožić.

Milanović preko načelnika Glavnog stožera uvodi politiku u vojsku

Milanović uvodi politiku u vojsku, to sada radi preko načelnika Glavnog stožera Roberta Hranja, ustvrdio je Banožić referirajući se na sukob u Požegi kada mu je bilo zabranjeno obratiti se okupljenima u vojarni.

“Znate li koliko su puta generali dobivali zabranu da polažu vijenac sa mnom? Generali su dobijali zabranu da polažu vijenac s ministrom odbrane. Pa šta je to nego jadna politika jednog iskompleksiranog čovjeka”, ogorčen je Banožić.

Banožić je također rekao kako dobija hrpu uvreda da je lažov pa će objaviti dokumente iz kojih će se vidjeti Milanovićevo nepoštivanje Zakona o odbrani.

Prethodni članakFacebook i Instagram “dopuštaju širenje dezinformacija o virusu korona”
Naredni članakIzetbegović informirao Erdogana o jednostranim protivustavnim aktivnostima vlasti entiteta RS