Bijela kuća zahvalna Trumpu što je primio i promovirao “booster” vakcinu

Donald Trump (Foto Anadolija)

Bijela kuća je zahvalna što je bivši američki predsjednik Donald Trump primio i promovirao treću dozu vakcine protiv COVID-19, rekla je u četvrtak glasnogovornica Jen Psaki.

Bivši republikanski predsjednik nedavno je u intervjuu rekao da je primio “booster” vakcinu, a vakcine protiv COVID-19 nazvao je “jednim od najvećih dosega čovječanstva.”

“Oni koji se teško razbole i odu u bolnicu su oni koji nisu primili vakcinu”, rekao je Trump u intervjuu koji je dao konzervativnoj komentatorici Candace Owens. “Ako uzmete vakcinu, zaštićeni ste.”

“Zahvalni smo što se bivši predsjednik vakcinisao boosterom, te smo također zahvalni što je u nedavnom intervjuu rekao da vakcina funkcionira i da je sigurna”, rekla je Psaki novinarima na konferenciji za medije u četvrtak.

Samo 62 posto Amerikanaca je u cijelosti vakcinisano, što je jedna od najnižih stopa imunizacije među bogatim nacijama, dijelom zahvaljujući negativnim reakcijama predvođenim republikancima protiv jednogodišnje kampanje vakcinacije demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Prethodni članakIzetbegović: Mi očekujemo oštru i jasnu reakciju međunarodne zajednice
Naredni članakZa stipendije hrvatskih studenata izvan Hrvatske deset miliona kuna