Bjelovar od ljeta dobija izravnu željezničku vezu s Jadranom

Ilustracija Pixabay

Bjelovar će od 1. jula ove godine prvi put biti izravno povezan željezničkom linijom s Jadranom, ta će linija voziti sve do 27. augusta, a djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći će putovati besplatno.

Bjelovarsko-bilogorska županija i Marko Marušić uspjeli su o tome postići dogovor s HŽ Putničkim prijevozom, izvijestila je u srijedu Bjelovarsko-bilogorska županija.

Sezonski turistički voz vozit će jednom dnevno na relaciji Osijek-Virovitica-Bjelovar-Zagreb-Split. Iz Osijeka će polaziti u 20 sati, u Bjelovaru će biti u 23:35 sati, a na krajnje odredište u Splitu trebao bi stići u 8:42 sata.

Povratak iz Splita se planira svakog dana u 22:06 sati, u Bjelovar bi voz stigao u 8:11 sati, a u Osijek u 11:36 sati.

Ta će linija voziti sve do 27. augusta, a djeca i učenici osnovnih i srednjih škola moći će putovati besplatno, u skladu sa Zaključkom Vlade o pilot-projektu besplatnog javnog željezničkog prijevoza koji je na snazi do kraja ove godine.

Taj projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vozom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci ljekaru, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vozova, navodi Županija.

„Izravna željeznička linija kojom će Bjelovar prvi put biti povezan s Jadranom rezultat je naših napora i razgovora koje smo započeli prošle jeseni. Iznimno smo zadovoljni postignutim dogovorom s HŽ Putničkim prijevozom i smatramo to važnim napretkom u povezivanju Bjelovara s ostalim dijelovima Hrvatske“, istakao je Marušić, navodi Županija.

Prethodni članakJutarnji list: Kune će čuvati u “Maršalki”
Naredni članakPlenković: Pupovac je u Banjoj Luci bio u svojstvu predsjednika SNV-a