Čovićev HNS likuje: Prvi do Izetbegovića na optuženičkim klupama

“Posjet predsjednika Milanovića Bosni i Hercegovini nije mogao proći bez reakcija unitarista, osobito onih radikalnih koji sanjaju o kreiranju političkog sustava utemeljenog na dominaciji, diskriminaciji i podređivanju svega i svakoga tko se ne uklapa u tu matricu”, saopćeno je ovo danas iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

“Isto je bilo i prilikom posjete predsjednika Milanovića koji je u trenutku svog kročenja na tlo Bosne i Hercegovine doživio salve uvreda samo zato što se usudio obići mjesta gdje živi njegov narod, a nije pitao nikog u Sarajevu smije li to raditi”, navode iz HNS i dodaju:

“Osobito je zanimljivo da je poprilično agilan nastup imao i gospodin Izetbegović koji po ustaljenom pravilu nakon napada svojih marioneta, preuzima ulogu ‘lidera’ i kreće kao balansirati. Ovaj put nije bilo tako. Gospodin Izetbegović očigledno nije mogao odoljeti, a da ne krene oštro, nimalo diplomatski na predsjednika Milanovića, a da pri tome i ne krene s prijetnjama kako će posljedice te posjete imati upravo Hrvati u Bosni i Hercegovini.”

Iz HNS navode da Hrvati u Bosni i Hercegovini već sada ne trpe ništa više ni manje, nego što je to situacija posljednjih 20 godina kada se na otvorena vrata uvodi proces njihova diskriminiranja i oduzimanja Ustavom zajamčenih prava.

“Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora neće uputiti niti jednu tešku riječ gospodinu Izetbegoviću nakon svih uvreda i prijetnji koje je uputio hrvatskom narodu i hrvatskom predsjedniku Milanoviću. Osobito to nećemo uraditi u trenucima kada vladavina prava stupa na snagu i kada su ‘prvi do njega’ na optuženičkim klupama, pa mu upravo Hrvati kao neprijatelji trebaju poslužiti za skretanje pozornosti”, kažu iz HNS-a očito likujuči nad današnjim privođenjem direkotra OSA-e Osmana Mehmedagića. No, moguće je da se šalju i skrivene poruke upozorenja bošnjačkoj nacionalnoj politici.

Pročitaj više o temi: Je li počela realizacija plana Dodik-Ćović: Čavka izdao naredbu za hapšenje direktora OSA-e

“Snovi gospodina Izetbegovića o pretvaranju Bosne i Hercegovine u zemlju u kojoj se svi koji odudaraju od unitarističke i radikalne propagande već duže vrijeme postaju njegovi najveći košmari. Problematično je upravo što u takve sanjarije ne vjeruje više ni biračko tijelo koje upravo gospodin Izetbegović radikalizira i truje mimo svakog racionalnog promišljanja o realnosti onoga što Bosna i Hercegovina zaista jeste – zemlja različitosti gdje sva tri konstitutivna naroda imaju jednaka prava, kao i svi stanovnici Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju.