DIP će i ove školske godine educirati buduće mlade birače

Državno izborno povjerenstvo (DIP) i ove će školske godine provoditi projekt edukacije mladih birača “I moj glas je bitan!”, kako bi buduće mlade birače – učenike završnih razreda srednjih škola, upoznalo s izborima koji se provode u Hrvatskoj.

Tom edukcijom DIP želi osvijestiti mlade birače o važnosti njihovog učestvovanja na izborima te ih potaknuti da aktivno učestvuju na nadolazećim izborima.

Kroz taj projekt, započet još 2018. godine, upoznat će ih s načinom na koji se ostvaruje aktivno i pasivno biračko pravo, s posebnim naglaskom na izbore koji će se održati u superizbornoj 2024. godini – izbore za Evropski parlament, parlamentarne i izbore za predsjednika Republike.

Sve srednje škole u državi obavijestit će se o provedbi projekta odnosno o mogućnosti učestvovanja na edukacijama.

Predstavnici DIP-a, prema prethodnom dogovoru sa školama, posjećuju učenike završnih razreda srednjih škola na nastavi ili održavaju online edukaciju učenika, u pravilu u trajanju od jednog školskog časa.

Kako bi edukaciju približilo što većem broju mladih birača, Povjerenstvo je na svojoj web stranici objavilo vezani webinar, koji škole mogu koristiti u svrhu obrade vezanih nastavnih sadržaja, a svaki zainteresirani mladi birač u svrhu informiranja o izborima i svom biračkom pravu.

Projekt “I moj glas je bitan” DIP provodi uz saglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prethodni članakIzetbegović pozvao islamske zemlje na snažnije angažiranje u BiH
Naredni članakSenad Hajdarević: Bošnjaci u Primorsko-goranskoj županiji izuzetno su vrijedni, znaju cijeniti ono što imaju, ali sve su češći odlasci mladih