Do 29. oktobra produženo terensko popisivanje stanovništva

Popis stanovništva 2021.

Državni zavod za statistiku odlučio je do 29. oktobra produžiti provedbu druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj – Popis 2021.

Odluka o produženju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. oktobra neće biti popisane sve popisne jedinice definirane Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Državni zavod za statistiku.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi popis, produženje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, ličnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektronskih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi popisa.

“Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva”, poručuju iz DZS-a.

Najavljuju da će prve rezultate popisa stanovništva u Hrvatskoj objaviti 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.