Dodik: Sastao bih se s Izetbegovićem i Čovićem, ali bez stranaca

Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je da je spreman da razgovara s bilo kojim domaćim političarem u BiH, ali bez prisustva stranaca.

Dodik je istakao da nije tačna tvrdnja lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio sastanak sa njim.

“Prije dva dana je neko primijetio izjavu Izetbegovića, koji je rekao da je odbio sa mnom neki sastanak. To, naravno, nije tačno. Istina je da je u okviru ambasadora Evropske komisije zatraženo da Izetbegović posreduje i organizuje sastanak mene, Izetbegovića i Čovića”, rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške, javlja Srna, prenosi N1.

On je naveo da pristaje na taj sastanak samo pod uvjetom da nema nikoga od stranaca i dodao da je vjerovatno Izetbegović odbio taj sastanak.

“Ja nisam zakazivao nikakav sastanak. Ja ne znam šta je Izetbegoviću, mada ne bježim od toga da razgovaramo, ali ne u atmosferi, ne u kapacitetu stranaca koji su ovdje sve svoje pokazali prema Srbima”, rekao je Dodik.

“Stranci se ponašaju podsmješljivo i ignorišu sve probleme na koje smo ukazivali u vezi s Ustavnim sudom BiH i visokim predstavnikom. Oni i dalje smatraju da trebaju da upravljaju nama. Ja to odbacujem i zato nisam htio da se u jednom aranžmanu koji kreiraju stranci nađem ni sa kim”, naglasio je Dodik.

On je istakao da ne zove na sastanke, ali će prihvatiti svaki poziv Izetbegovića, Čovića i bilo koga od lidera radi razgovora o aktuelnoj situaciji u BiH, ali bez stranaca.

Prethodni članakSrbija dva dana domaćin skupa u povodu 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih
Naredni članakPapa Franjo pokreće razgovore o reformi Crkve