Džaferović uputio telegram saučešća Erdoganu povodom poplava u Turskoj

- Vama, porodicama žrtava i cijelom bratskom narodu Turske upućujem duboko saučešće povodom ove nesreće uz želje za brzi oporavak povrijeđenim, navodi se u telegramu saučešća

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio telegram saučešća turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

“Poštovani predsjedniče Erdogan, duboko sam ožalošćen vijestima o žrtvama u poplavama koje su zahvatile Kastamonu, Sinop i Bartin. Vama, porodicama žrtava i cijelom bratskom narodu Turske upućujem duboko saučešće povodom ove nesreće uz želje za brzi oporavak povrijeđenim”, navodi se u telegramu saučešća.

Ured za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopćio je da su u poplavama u crnomorskoj regiji u gradovima Kastamonuu, Sinopu i Bartinu život izgubile 44 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

“U Kastamonuu je u poplavama život izgubilo 36 građana, u Sinopu sedmero te jedna osoba u Bartinu”, navodi se u saopštenju.

U Bartinu je pronađeno beživotno tijelo osobe za kojom se od jučer tragalo.

Iz AFAD-a su također saopćili da su sve nadležne službe na terenu i da nastavljaju s evakuacijom, potragom i spašavanjem ljudi. Dodaje se i da je u bolnicama hospitalizirano devet osoba koje su povrijeđene tokom poplava u crnomorskoj regiji.

Prethodni članakSkokovi niz vodopad u Jajcu: Među najizazovnijim i najljepšim mjestima za skakanje
Naredni članakTalibani zauzeli sve granične prelaze i važne provincijske centre, izuzev Kabula