Erdogan i supruga pozitivni na omicron, imaju blage simptome

Emine i Recep Tayyip Erdogan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio je u subotu da su on i njegova supruga Emine pozitivni na omicron varijantu virusa korona, ali da se osjećaju dobro i da borave u svom domu. 

“Danas je test na COVID-19 koji smo obavili moja supruga i ja, nakon što smo osjetili blage simptome, pokazao pozitivan rezultate za oboje”, tvitao je Erdogan.

“Hvala Bogu, prolazimo kroz bolest, za koju smo saznali da je varijanta omicron”, napisao je. “I dalje ćemo nastaviti obavljati svoje dužnosti od kuće. Pozivamo vas da molite za nas”, napisao je turski predsjednik.

Ranije u subotu, Erdogan je putem videokonferencije uživo učestvovao u obilježavanju otvaranja cestovnog projekta u crnomorskom gradu Zonguldak.

Erdogan će u februaru napuniti 68 godina i već je vakcinisan protiv virusa korona.

Njegov savjetnik je u telefonskom razgovoru za dpa kazao da će se predsjednik sedam dana odmarati u svome stanu u Istanbulu, a potom će obaviti još jedan test na virus.

Dodao je da će u međuvremenu putem videokonferencije predsjednik učestvovati u svim događajima u kojima je predviđeno.

Čelnik glavne opozicione Republikanske narodne stranke (CHP) Kemal Kilicdaroglu i ostali političari putem Twittera su Erdoganu i njegovoj supruzi poželjeli brz oporavak.