Erdogan poslao pismo Džaferoviću, poruka za cijelu BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je danas pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću.

“Poštovani predsjedavajući Predsjedništva, cijenjeni prijatelju,

​U ime mog naroda i u svoje lično ime, upućujem Vam izraze saučešća zbog smrti bosanskohercegovačke braće i sestara koji su izgubili živote tokom pandemije virusa COVID-19 koja je obuhvatila cijeli svijet. U borbi sa ovom bolešću koja je odnijela mnoge živote diljem svijeta Vašoj Ekselenciji i bratskom narodu Bosne i Hercegovine želim puno strpljenja, snage i uspjeha.

​Turska je u teškim vremenima uvijek bila uz prijateljski i bratski narod Bosne i Hercegovine i pokazala da se pravi prijatelj prepoznaje u crnim danima. U tom duhu, u želji da makar malo doprinesemo Vašoj borbi protiv virusa COVID-19, kao dodatak pomoći koju smo poslali nešto ranije danas u Vašu zemlju ponovo šaljemo medicinski materijal. Ako Bog da, dani ispunjeni zdravljem i spokojem će se u najkraćem vremenu vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

​Koristim se prilikom da ponovim da smo uz Bosnu i Hercegovinu u njezinoj borbi protiv pandemije te da Vašoj Ekselenciji poželim uspjeh i sreću a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine zdravlje i blagostanje.”

Ankara, 6. april 2020.

Izvor: Stav.ba

Prethodni članakPoziv na savršenstvo
Naredni članakTvrdnje Britanaca u vezi COVID-19: Ljude u staračkim domovima puštaju da umru