Erdogan razgovarao s palestinskim liderima: Turska će uvijek biti uz palestinsku braću

- Turski predsjednik je najavio da će uraditi sve kako bi cijeli svijet, na čelu s muslimanskim zemljama, ustao protiv terora i okupacije koju provodi Izrael

Turski predsjednik Erdogan se putem video konferencije obratio na svečanom otvaranju bolnice "Tursko-albanskog prijateljstva", koja je sredstvima Republike Turske izgrađena u gradu Fieru, na jugozapadu Albanije ( Murat Kula - Anadolu Agency )

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako će ta zemlja uvijek podržavati palestinsko pitanje, biti uz braću Palestince i braniti dostojanstvo Al-Qudsa.

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da je Erdogan danas odvojeno razgovarao sa palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom i političkim liderom pokreta Hamasa Ismailom Haniyehom.

Erdogan je tokom tih telefonskih razgovora s palestinskim čelnicima najoštrije osudio izraelske napade na Palestince i kompleks Al-Akse u Al-Qudsu i okarakterizirao ih terorizmom.

“Erdogan je najavio da će uraditi sve kako bi cijeli svijet, na čelu s muslimanskim zemljama, ustao protiv terora i okupacije koju provodi Izrael”, navodi se u saopćenju.