Ermina Lekaj Prljaskaj s HDZ-ovim Mariom Kordićem u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Rizu Podu, ambasadora Albanije u Republici Hrvatskoj, i Erminu Lekaj Prljaskaj, zastupnicu nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru te privrednike iz Albanije.

​Ambasador Riza upoznao je gradonačelnika Kordića s inicijativom da se uspostave prijateljski odnosi između Grada Skadra (Shkodra) i Grada Mostara.

Naglašeno je kako bi ti pobratimski odnosni kasnije bili i poticaj za još bolju saradnju na državnoj razini između Bosne i Hercegovine i Albanije, a koja se u posljednje vrijeme poboljšala.

​Gradonačelnik se pozitivno izrazio o ovoj inicijativi te istakao kako će u skladu s procedurom upoznati Gradsko vijeće kako bi se pokrenule daljnje aktivnosti u cilju njezine realizacije.

Na sastanku je istaknuto kako je postojala saradnja između pojedinih albanskih gradova i Mostara kroz različite kulturne aktivnosti koje su se događale kroz saradnju pod okriljem UNESCO-a.

U razgovoru sa zastupnicom i ambasadorom gradonačelnik ih je upoznao kako postoji dobra saradnja s albanskom zajednicom u Mostaru. Gradonačelnik je pozvao i albanske privrednije da ulažu u Mostar te da postoje brojne mogućnosti za ulaganja, napose u turizmu i poljoprivredi.

Nejasna je uloga i poveznica Lekaj Prljaskaj s Mostarom s obzirom na to da je predstavnica albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj.

Prethodni članakLukašenko za BBC priznao da “možda pomažu” migrantima da pređu u EU
Naredni članakVečernji list: Ustavni sud ukinuo kriterij starosti vozila za taksiste