EU: Nedvosmisleno posvećeni suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu BiH

Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, navedeno je u izjavi Delegacije Evropske unije/specijalnog predstavnika EU, šefova misija zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini i komandanta EUFOR-a

Evropska unija (EU) je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, navedeno je u izjavi Delegacije Evropske unije/specijalnog predstavnika EU, šefova misija zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini i komandanta EUFOR-a.

”Evropska unija je nedvosmisleno posvećena suverenitetu, cjelovitosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. To smo više puta ponovili i naš stav je čvrst i nepromijenjen. Evropska unija i njene zemlje članice u potpunosti i snažno podržavaju evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine”, navodi se u izjavi.

Dodaje se kako bi Bosna i Hercegovina trebala iskoristiti 2021. kao neizbornu godinu za ubrzanje reformi utvrđenih u 14 ključnih prioriteta Evropske komisije kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji.

”Nastavljamo podržavati te napore“, zaključeno je na kraju saopćenja.

IZVORAnadolu Agency
Prethodni članakSLAVI SE DAN ARMIJE RBIH: Budimo ponosni, naš obraz i naše ruke su čiste
Naredni članakCavusoglu: Nesuglasice s Grčkom moguće riješiti konstruktivnim dijalogom