GRLIĆ RADMAN: Naša je ustavna obaveza pomagati BiH na putu za Europsku uniju

"Hrvatska želi vidjeti BiH kao buduću članicu Europske unije jer to je jedini način osiguranja stabilnosti na ovom području i u tomu će BiH imati svu našu moguću potporu."

MOSTAR – Govoreći u Kreševu na kraju dvodnevnog posjeta BiH, šef hrvatske diplomacije je istaknuo da je pomaganje susjednoj državi ustavna i moralna obveza Hrvatske.

“BiH je naš najvažniji susjed, zemlja s kojom dijelimo 1100 km granice, zemlja dva entiteta, tri jednakopravna naroda od kojih je jedan hrvatski koji je autohton narod i naša je ustavna i moralna obveza pomagati BiH na njezinom europskom putu kroz stalni dijalog i pruženu ruku”, kazao je Grlić Radman.

“Hrvatska želi vidjeti BiH kao buduću članicu Europske unije jer to je jedini način osiguranja stabilnosti na ovom području i u tomu će BiH imati svu našu moguću potporu, rekao je u četvrtak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

On je posjetio samostan franjevaca i muzej koji bi uskoro trebao biti otvoren, a sufinancira ga hrvatska vlada.

“Želimo pomoći sve segmente života Hrvata u ovom mjestu gdje Hrvati čine više od 80 posto stanovništva, kako bi ostajali u ovom kraju, posebno mladi“, istaknuo je Grlić Radman.

 

IZVORHINA
Prethodni članakADNAN JAHIĆ: Suočavamo se sa neprihvaćanjem pojma i naziva “Bošnjak”
Naredni članakDŽAFEROVIĆ U AHMIĆIMA: Nikada nećemo odustati od istine i pravde