HEP otpisao 60 miliona kuna tražbina stradalima od potresa

Petrinja nakon potresa (Foto Hina)

Hrvatska elektroprivreda (HEP) otpisala je na temelju zaključaka Vlade u prvih šest mjeseci nakon potresa na području Petrinje više od 60 miliona tražbina kao pomoć stradalima, saopćeno je u utorak u Splitu nakon sastanka HEP Opskrbe s najvećim kupcima električne energije u Dalmaciji.

Kako se navodi u saopćenju, kupci su dobili informaciju o “dinamičnim tržišnim kretanjima” te o aktivnostima koje su HEP Opskrba, kao vodeći hrvatski opskrbljivač energijom i HEP grupa u cjelini, poduzele u ovoj iznimno teškoj godini.

“Ulaganja u obnovu distribucijske mreže na potresima pogođenim područjima iznose više od 240 miliona kuna”, navodi se u saopćenju i dodaje da se obnova mreže i pomoć stradalnicima nastavlja.

Među nazočnima na sastanku bili su predstavnici kompanija poput Cemexa, AD Plastika, Tommyja, OTP banke, Studenca i mnogih drugih. Bila je to prilika za razmjenu iskustava najvećih privrednika, uspostavu kontakata i novu poslovnu saradnju, stoji u saopćenju.

Kako je istakao direktor HEP Opskrbe Davor Guttert, uz Osijek, Opatiju i Split, ovogodišnji susreti kupaca održat će se i u Zagrebu.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić je istakao da su vodeći hrvatski privrednici “motor oporavka i novog rasta nacionalne ekonomije”.

“Na nama u Hrvatskoj elektroprivredi je da vam u tome pružimo ruku. Razumijemo koliko je za vaše poslovanje važna brza prilagodba tržišnim promjenama i kvaliteta usluge. Zato se u izravnom kontaktu trudimo pronaći za vas uvijek najbolja rješenja. Vaše povjerenje i nazočnost na ovom susretu poručuju da ste prepoznali i nagradili ta naša nastojanja”, rekao je Barbarić.

Kako je istaknuto u saopćenju, HEP Opskrba prati tržišna kretanja i organizira radionice za svoje kupce kako bi na vrijeme i po što povoljnijim cijenama ugovorili opskrbu električnom energijom.

Prethodni članakJutarnji list: Prvi otkaz u školama zbog odbijanja testiranja i vakcinacije
Naredni članakOsumnjičeni za ubistvo saudijskog novinara Khashoggija uhapšen u Francuskoj