Izetbegović o reformi izbornog zakonodavstva: Neće se izaći u susret ničemu što je jednostrano

Bakir Izetbegović (Foto Fena)

Predsjednik Stranke demokratska akcije Bakir Izetbegović kazao je nakon susreta sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu SAD-a Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst da nema konkretnih pomaka.

“Osjeća se kritična masa na takoreći probosanskoj strani da se neće izaći u susret ničemu što je jednostrano. Moraju se uraditi izmjene i kada je u pitanju Federacija Bosne i Hercegovine budući da imamo blokadu imenovanja novog saziva Vlade FBiH, popunjavanja Ustavnog suda, a više od 150 akata stoji u Domu naroda Federalnog parlamenta”, podsjetio je Izetbegović.

Takve stvari moraju se riješiti – ili će biti sve riješeno ili ništa neće biti riješeno, naglasio je Izetbegović, izražavajući zadovoljstvo da su i ostali u probosanskom bloku sličnog mišljenja te Izetbegović dodaje da se neće moći izaći u susret samo HDZ-u.

Navodi da nije bilo prijetnje sankcijama, ali je potvrdio da se vrši pritisak na sve strane, ali ponajmanje na HDZ. No, dodaje da niko od njih nije u politici od jučer.