Srijeda, 17 Aprila, 2024
Naslovnica Politika Bosna i Hercegovina Izetbegović pisao Ambasadi SAD-a: Obaveza je nastaviti ulagati napor u borbi protiv...

Izetbegović pisao Ambasadi SAD-a: Obaveza je nastaviti ulagati napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma

Foto FENA/Emir Burlović

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, u povodu 20. godišnjice terorističkih napada, uputio je pismo Ambasadi SAD-a u BiH.

“Poštovani amabasadore Nelson,

Molim Vas da povodom dvadesete godišnjice terorističkog napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku i na Pentagon, porodicama žrtava, američkom narodu i vladi SAD prenesete izraze našeg dubokog saosjećanja.

Prisjećajući se najstrašnijeg terorističkog napada koji je ikada izveden, svi trebamo biti svjesni obaveze da predano nastavimo ulagati maksimalan napor u borbi protiv terorizma, nasilja i ekstremizma svih vrsta, te jačanja naših napora u očuvanju najsvetlijih dostignuća civilizacije – mira, slobode i demokratije.

Mi u Bosni i Hercegovini imamo bolna iskustva o tome kakvu spiralu zla mogu pokrenuti nasilnici i ekstremisti ako se njihovo nasilje ne zaustavi na vrijeme. Zato borba protiv ideologija zla mora biti odlučna i kontinuirana.

SAD su u Bosni i Hercegovini imale, i uvijek će imati partnera u globalnom suprotstavljanju terorizmu, ekstremizmu i ideologijama koje promoviraju podjele i nasilje”, navodi se u pismu koje je poslao Bakir Izetbegović.

Prethodni članakBošnjaci izuzetno uspješno počeli kampanju za popis stanovništva u Hrvatskoj
Naredni članakAndrej Plenković poručio da se neće uvesti obavezna vakcinacija za stanovnike u Hrvatskoj

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 70 sekundi