Izetbegović: Svako treba dati neku koncesiju da dođemo do rješenja

Američki izaslanik za Zapadni Balkan Matthew Palmer danas je sa delegacijom Stranke demokratske akcije (SDA) koju je predvodio predsjednik Bakir Izetbegović, pored ostalog, razgovarao i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Nakon sastanka, kojem je prisustvovala i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst, Izetbegović je kazao kako imaju slične stavove.

Kako bi se našlo dobro rješenje, rekao je Izetbegović, potrebno je malo hrabrosti i spremnosti, da svako da neku koncesiju.

– Mi smo približili da se ostvare rješenja, kroz Aprilski paket, kroz Fileov model, kroz ranije pregovore, sad je potrebno donositi odluke. Jedan ogroman put je iza nas. Tako da imamo približene stavove, treba nešto spremnosti, nešto hrabrosti da se naprave iskoraci, da svako da neku koncesiju da napravimo rješenje dobro za BiH, rekao je Izetbegović nakon sastanka.

Izrazio je uvjerenje da će Palmer i Eichhorst s predstavnicima HDZ-a, predstavnicima opozicionih stranaka, danas dogovoriti format koji će, kako je istaknuo, biti od pomoći svima.

IZVORFENA
Prethodni članakBratu pronašao samo lobanju: Azmir Osmanović najmlađa žrtva koja će biti ukopana u Potočarima
Naredni članakAhmed Busnov viceprvak Svjetske lige za mlade u Poreču