Jandroković odbacio da se odugovlači s referendumskim inicijativama Mosta

Gordan Jandroković (Foto Hina)

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odbacio je u petak prozivke Mostovih zastupnika da se odugovlači s referendumskim inicijativama Mosta, najavivši da će se se sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sistem na tu temu vjerojatno održati iduće sedmice.

„Nije istina da nije pokrenuta procedura, odmah dan poslije uputio sam dopis Odboru za Ustav i oni će sazvati sjednicu i nakon toga će sa zaključkom ići prema plenarnoj sjednici i sve će biti prema zakonskim rokovima ”, odgovorio Jandroković zastupnici Mosta Mariji Selak Raspudić.

Selak Raspudić kazala je da je Most prije pet dana predao po 410.000 potpisa za dvije referendumske inicijative te zahtjev za raspisivanjem referenduma, a da još nije pokrenuta ni procedura.

”Nije niti sazvan Odbor za Ustav koji bi trebao odlučiti ko će prebrojavati potpise, zašto izigravate volju naroda?”, upitala je.

“Velik broj ljudi je potpisao za referendum, mi nećemo mirno gledati kako odugovlačite proces”, poručio je Nikola Grmoja (Most).

“Prestanite vi prozivati koji ste toliko vremena potrošili da biste potpise uopće donijeli u Sabor, sada od prvoga dana već vršite pritisak zašto se nešto ne čini kako vi želite. Sve se čini u skladu s procedurom, što bismo trebali svi trčati da što prije sve bude gotovo”, odgovorio je Jandroković.

Istakao je da će sve biti u skladu sa zakonom i rokovima , te “puno brže” nego je radio Most.

Prethodni članakJutarnji list: Nakon škola, moguće testiranje i u vrtićima
Naredni članakUkrajinska crna lista: Milanović među ubicama, špijunima, piscima i muzičarima