Subota, 20 Aprila, 2024
Naslovnica Društvo Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas, Recep Tayyip Erdoğan...

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas, Recep Tayyip Erdoğan će biti svjedok

Jasmina Izetbegović i Ćamil Humačkić vjenčat će se danas u Sarajevu, gdje će biti upriličeno šerijatsko i građansko vjenčanje. 

Jasmina, grafička dizajnerica po struci koja godinama vodi privatni posao, relativno je nepoznata široj bh. javnosti jer nikada nije željela javno eksponiranje, a u nekoliko navrata kada su se mediji bavili njenim životom isticala je da je privatna osoba i da ne želi publicitet. Kćerka je jedinica prof. dr. Sebije Izetbegović i Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Doma naroda i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), a njen izabranik Ćamil Humačkić je biznismen porijeklom iz Stoca.

Šerijatsko vjenčanje bit će upriličeno u Gazi Husrev-begovoj džamiji u popodnevnim satima. Par će vjenčati reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović.

Kako je Faktoru potvrđeno, vjenčanju će prisustvoti i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan sa porodicom, suprugom Emine Erdoğan, sinom Bilalom i snahom Reyyan. Bilal i Reyyan su i dugogodišnji lični prijatelji Jasmine Izetbegović. Njihov dolazak u Sarajevo očekuje se danas prije podne.

Recep Tayyip Erdoğan, blizak je prijatelj porodice Izetbegović. Kako nam je potvrđeno, predsjednik Turske bit će svjedok sa mladenkine strane na šerijatskom, ali i na građanskom vjenčanju.

Svadbena svečanost bit će upriličena u sarajevskom hotelu Europa, u neposrednoj blizini Begove džamije. Svadbu organizira mladoženja i njegova porodica.

Očekuje se da će svadbi prisustvovati brojne zvanice iz političkog, privrednog i općenito javnog života.

IZVORFAKTOR
Prethodni članakGojer režira predstavu u slavu Nedžada Ibrišimovića
Naredni članakSarajevo: Erdogan na Šehidskom mezarju Kovači odao počast prvom bh. predsjedniku Izetbegoviću

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 70 sekundi