Jutarnji list: Bandićeva imovina teška tri miliona eura

Milan Bandić (Foto Hina)

Najmanje 20 miliona kuna danas bi mogla vrijediti ostavština pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše u srijedu Jutarnji list.

To je ako se računaju poznate nekretnine, pokretnine i umjetnine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegova brata Dragu Bandića, ali i porodicu Brzica iz Imotskoga.

Ukratko, sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrijednosti oko 10 miliona kuna, vikendicu u Samoboru, umjetnine i oldtimere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 miliona kuna.

Priču o mitskoj imovini Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, aktuelizirala je nedavno Bandićeva udovica Vesna Bandić govoreći u intervjuu za Jutarnji da bi uskoro mogla ostati bez svega. Njoj, prema službenim podacima, pripada tek djelić Bandićeve procijenjene ostavštine.

U intervjuu je rekla da joj je nakon smrti supruga pripao dio nekretnine u Bužanovoj ulici, vikendica u Samoboru i dio posjeda u Hercegovini, raskošno imanje u Grudama na tzv. Bandića brigu. Problem je sada, kaže Vesna Bandić, što ne može postići dogovor s bratom svoga pokojnog supruga, Dragom Bandićem, kako tu imovinu podijeliti.

Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić službeno glase samo dvije nekretnine. Polovica stana u Bužanovoj i vikendica u Samoboru. Konkretno, vlasnica je 176 kvadratnih metara stana u Bužanovoj 4, koji sačinjava stambeni prostor u potkrovlju od 119 kvadratnih metara, terase od 54 kvadratna metra, spremišta u podrumu i garažnog mjesta.

Za ostale tri nekretnine, stanove na Krugama, Jarunu i Gračanima, Vesna Bandić kaže da nikad nije čula i da se nisu pojavili u njegovoj ostavini. Međutim, sud je ustanovio da bi i ti stanovi, formalno u vlasništvu porodice Brzica, Mate i Silvane iz Imotskog, navodno mogli pripadati Bandiću i da ih je Bandić koristio, piše novinar Jutarnjeg lista Filip Pavić.

Prethodni članakIvanka i Donald Jr. Trump odbili svjedočiti o poslovanju svoga oca
Naredni članakVečernji list: Njemačka pokreće raspravu o Hrvatskoj u Schengenu