Kardinal Bozanić čestitao Božić srpskom patrijarhu Porfiriju

Kardinal Josip Bozanić (Foto Hina)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske. 

“Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve”, poručio je kardinal Bozanić i poželio da nova 2022. godina bude ispunjena obiljem Božijeg blagoslova.

U čestitci je naveo da su “pastiri radosno i hitro odgovorili na evanđeoski navještaj i otišli pogledati događaj što ga je obznanio Gospodin, a koji se dogodilo u Betlehemu”.

“Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice”, naglasio je i dodao da se “svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku”.

Bozanić je u čestitci patrijarhu Porfiriju naglasio da nas vremena i okolnosti u kojima živimo čine svjesnima i vlastite krhkosti, istaknuvši kako “otajstvo Božića ne ostavlja nas samima u toj krhkosti, nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina”.

Kardinal je poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Prethodni članakU Zagrebu obilježena 79. godišnjica smrti Nikole Tesle
Naredni članakSlužena božićna liturgija u Zagrebu