Kardinal Puljić: Toliki broj ubijenih, na poseban način djece, nikoga ne ostavlja ravnodušnim

- Svi mi koji smo preživjeli strahotu ratnih stradanja dobro znamo da u ratu u konačnici nema pobjednika te kako svi gube, da se oružjem problemi ne rješavaju nego kako se na taj način samo umnaža zlo, naveo je Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH

S velikom tugom i zabrinutošću u proteklim danima pratim vijesti iz Svete zemlje gdje se ponovno vode žestoki oružani sukobi između Palestinaca i Izraelaca, naveo je Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH.

Kardinal Puljić oglasio se povodom sukoba u Svetoj zemlji koji su se intenzivirali u proteklim danima.

“Toliki broj ranjenih i ubijenih, na poseban način djece, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi mi koji smo preživjeli strahotu ratnih stradanja dobro znamo da u ratu u konačnici nema pobjednika te kako svi gube, da se oružjem problemi ne rješavaju nego kako se na taj način samo umnaža zlo. Otvoreni dijalog, put susreta i oprosta nemaju alternativu. Samo tako se ovo zlo može zaustaviti. Molim svemogućeg Boga, stvoritelja svih ljudi, da odgovorni, s obje strane, te cijela međunarodna zajednica čim prije pronađu pravedno rješenje koje će zaustaviti stradanje nedužnih, osobito djece, kako bi na tom području počela izgradnja mira i međusobnog povjerenja”, rekao je vrhbosanski nadbiskup i metropolita uzoriti Vinko kardinal Puljić u poruci u kojoj je pozvao na prekid sukoba i rješavanje problema dijalogom.