Kasida “Bijele ruže” objavljena na 18. godišnjicu preseljenja Alije Izetbegovića

Bijele ruže

Sinoć je na zvaničnom YouTube kanalu Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljena kasida “Bijele ruže”, na 18. godišnjicu preseljenja prvog predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Kasidu izvode Mujesira Neimarlija, hafiz Ahmed Alili i Akademski hor Fakulteta islamskih nauka, koji djeluje u sklopu Udruženja studenata.

Kasida, u kojoj stoji da “sa Kovača b'jele ruže ponajljepši miris daju”, napisao je Dževad Ibrahimović, muziku potpisuje Ahmed Alili, dok je za aranžman bio zaslužan poznati bh. izvođač popularne i duhovne muzike Eldin Huseinbegović.

Izvođači se zahvaljuju svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

“Zahvaljujemo se na doprinosu svim učesnicima ovog projekta, Fondu Memorijala za ustupljenu opremu i rekvizite za snimanje, Fakultetu islamskih nauka na podršci u realizaciji ovog važnog projekta i Hudhud produkciji na ustupljenim kadrovima”, naveli su.

Osim izvođača, muzičara i glumaca u spotu, učešće u ovom izuzetnom projektu uzeo je i prof. dr. Zuhdija Hasanović, profesor na Fakultetu islamskih nauka.