Licemjerni Plenković pozvao Hrvate iz BiH da se besplatno cijepe, o “ostalima” ni riječi

Zanimljivo je naglašavanje Hrvata iz BiH, s obzirom na to da je i do sada bilo moguće svim državljanima Hrvatske cijepljenje bez obzira na to imaju li zdravstveno osiguranje ili ne. Očigledno je premijer Plenković na ovaj način javno pozvao samo jedan narod iz BiH na cijepljenje, ali je to odlučio kamuflirati retoričkom egzibicijom. 

Svi hrvatski državljani nastanjeni izvan Republike Hrvatske, i ako nemaju zdravstveno osiguranje u ovoj zemlji, od sada se besplatno mogu vakcinisati na koronavirus u ovoj članici Evropske unije (EU), odlučila je Vlada Republike Hrvatske.
“Donijeli smo odluku kojom omogućujemo svim hrvatskim državljanima, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, da se cijepe. To znači da se u Hrvatskoj mogu cijepiti besplatno Hrvati iz Bosne i Hercegovine i iz drugih zemalja, kao i strani državljani koji se zateknu na teritoriju Republike Hrvatske”, objavio je na Twitteru Andrej Plenković, premijer Hrvatske.
Međutim, zanimljivo je naglašavanje Hrvata iz BiH, s obzirom na to da je i do sada bilo moguće svim državljanima Hrvatske cijepljenje bez obzira na to imaju li zdravstveno osiguranje ili ne. Očigledno je premijer Plenković na ovaj način javno pozvao samo jedan narod iz BiH na cijepljenje, ali je to odlučio kamuflirati retoričkom egzibicijom.
Da podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je bio puno “šire” ruke, bez obzira što je na taj način imao namjeru ponižavati bh. vlasti. Vučić je naime “otvorio granice” svim državljanima BiH bez obzira na nacionalnost.
Plenkovića u BiH ne zanima niko drugi osim Hrvata. Kako ovakav pristup korespondira sa izjavom Dragana Čovića od neki dan da “Izetbegović i Bošnjaci nemaju većeg prijatelja od Hrvatske”. Dakle, riječ je o jednakoj vrsti licemjerja, bez sumnje.