Milo Đukanović: U Potočarima riječi gube na značaju, ovdje je balkanska istorija progovorila najstrašnijim krikom

"Klanjam se sjenima žrtava Srebrenice", napisao je u Spomen knjigu u Memorijalnom centru Potočari Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, koji danas prisustvuje obilježavanju 26. godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici

SREBRENICA/POTOČARI (AA) – Klanjam se sjenama žrtava Srebrenice, napisao je u Spomen knjigu u Memorijalnom centru Potočari Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, koji danas prisustvuje obilježavanju 26. godišnjice genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici.

“U Potočarima riječi gube na značaju, jer je ovdje balkanska istorija progovorila najstrašnijim krikom. Pola vijeka nakon Holokausta ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmjernom tugom čuvamo sjećanje na nedužne žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikada ne ponovi”, napisao je Đukanović.

U Potočarima na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice danas prisustvuje brojna delegacija Crne Gore koju predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u kojoj su i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić, brojni poslanici…

Delegacija Skupštine Crne Gore predala je kopiju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će biti postavljena u Memorijalnom centru Potočari, a koju je nedavno usvojila Skupština Crne Gore.

IZVORAnadolu Agency
Prethodni članakAmor Mašović: Još uvijek tragamo za oko 1.200 nestalih u genocidu u Srebrenici
Naredni članakCavusoglu: Nismo i nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici