Od 1. novembra do 31. marta i danju obavezna dnevna ili kratka svjetla

Automobil (Ilustracija Pixabay)

Od 1. novembra do 31. marta i danju na motornim vozilima obavezno je korištenje dnevnih ili kratkih svjetala, a kod motociklista i mopedista ovo pravilo vrijedi kroz cijelu godinu, podsjetili su u nedjelju iz Hrvatskog autokluba na članak 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Povodom blagdana Svih Svetih zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 15 do 23 sata, a u ponedjeljak, 1. novembra, od 14 do 23 sata.

Na dionici državne ceste DC66 Mošćenička Draga-Brseč danas između 6 i 18 sati zbog snimanja filma saobraćaj će se povremeno zaustavljati u kratkim vremenskim intervalima.

Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju dva sata, a na prijelazu Tovarnik/Šid na ulaz tri, a na izlaz četiri sata.

U prekidu je trajektna linija Prapratno-Sobra. Ostale linije plove redovito.

Prethodni članakVučić: Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom
Naredni članakMinistarstvo odbrane o slanju počasne bojne u BiH: U martu smo spriječili međunarodni skandal