Plenković: Cjepiva ima dovoljno i pozivam sve da se cijepe u što većem broju

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozvao je u subotu preko društvenih mreža građane da se cijepe, istaknuvši kako cjepiva ima dovoljno te da je samo minuta dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život i krenemo prema ublažavanju mjera.

“Više od 1,4 milijuna ljudi primilo je najmanje 1 dozu cjepiva, a preko 700.000 ih je završilo cijepljenje! Cjepiva ima dovoljno i sve pozivam #cijepise u što većem broju. Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera i sigurnoj sezoni”, napisao je Plenković na svojem twitter profilu.

Također, ministar zdravstva Vili Beroš danas sudjeluje u cijepljenju vodstva kluba i navijača Košarkaškog kluba Zadar, kao i ostalih građana u masovnom cijepljenju u dvorani Višnjik, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devet je osoba umrlo, a na bolničkom liječenju je još 408 pacijenata. Aktivno je 1128 slučajeva zaraze.

Zaključno s 11. lipnja utrošeno je 2.087.157 doza cjepiva. Dosad su 1.401.647 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 685.510 primilo obje doze. Na dan 11. lipnja utrošeno je 44.268 doza cjepiva, naveo je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.