Plenković: Cjepiva ima dovoljno i pozivam sve da se cijepe u što većem broju

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozvao je u subotu preko društvenih mreža građane da se cijepe, istaknuvši kako cjepiva ima dovoljno te da je samo minuta dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život i krenemo prema ublažavanju mjera.

“Više od 1,4 milijuna ljudi primilo je najmanje 1 dozu cjepiva, a preko 700.000 ih je završilo cijepljenje! Cjepiva ima dovoljno i sve pozivam #cijepise u što većem broju. Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera i sigurnoj sezoni”, napisao je Plenković na svojem twitter profilu.

Također, ministar zdravstva Vili Beroš danas sudjeluje u cijepljenju vodstva kluba i navijača Košarkaškog kluba Zadar, kao i ostalih građana u masovnom cijepljenju u dvorani Višnjik, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 125 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devet je osoba umrlo, a na bolničkom liječenju je još 408 pacijenata. Aktivno je 1128 slučajeva zaraze.

Zaključno s 11. lipnja utrošeno je 2.087.157 doza cjepiva. Dosad su 1.401.647 osobe cijepljene s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 685.510 primilo obje doze. Na dan 11. lipnja utrošeno je 44.268 doza cjepiva, naveo je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.

IZVORHINA
Prethodni članakSjećanje na 3.000 ubijenih civila Višegrada: Sa ćuprije Mehmed-paše Sokolovića u Drinu spuštene ruže
Naredni članakKasapin u smrtnom strahu: Karadžić pisao Putinu i tvrdi da ga vrebaju zatvorenici muslimani