Plenković, Jandroković i Milanović čestitali Kurban-bajram

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitali su danas predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu ef. Hasanoviću i svim islamskim vjernicima Kurban-bajram.

“U ime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam veliki blagdan žrtve, sa željom da Kurban-bajram provedete u radosnom vjerničkom i obiteljskom okruženju. Neka vam bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem”, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Zaželio je i da im “ovo vrijeme odricanja bude nadahnuće i snaga u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji”.

“Još jednom svim muslimanskim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke za najznačajniji islamski blagdan. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, stoji u čestitki premijera Plenkovića koju je u povodu Kurban-bajrama uputio predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijedi.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u svoje i ime Sabora uputio čestitku poručivši: “Neka Kurban bajram kao blagdan žrtve i ljubavi za bližnje bude prigoda za duhovnu obnovu kroz molitvu, milosrđe, razumijevanje i zajedništvo.”

Jandroković ističe kako su međusobno poštivanje i uvažavanje razlika garancija izgradnje društva tolerancije i povjerenja, a sloboda vjeroispovijedi svakog pojedinca obogaćuje raznolikost vjerskog i kulturnog identiteta.

“U želji da Vama, Vašim obiteljima i bližnjima ovi blagdanski dani proteknu u miru i blagostanju upućujem Vam najiskrenije čestitke. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, zaključuje u čestitki muftiji Azizu ef. Hasanoviću.

U svojoj čestitci predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović poželio je da blagdan žrtve, ljubavi i brige za bližnje hrvatski građani i građanke islamske vjeroispovijesti provedu uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći.

„Kurban bajram blagdan je žrtve, ljubavi i brige za bližnje. Proslava tog velikog blagdana“, istaknuo je hrvatski predsjednik, „prilika je i za daljnje promicanje razumijevanja i zbližavanja ljudi u zajedničkoj želji razvijanja kulture dijaloga i međusobnog poštovanja“.

“Uvjeren kako je poticanje tolerancije i solidarnosti u interesu cijelog našeg društva, upućujem čestitke u povodu proslave Kurban bajrama svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti. Provedite blagdan uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.