Plenković: Možemo ima nešto protiv Hrvatske, Domovinski pokret besmislen

Premijer Andrej Plenković optužio je u ponedjeljak dio medija da su se neprofesionalno i neobjektivno odnosili prema kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću. Za platformu Možemo kaže da očito ima nešto protiv ove Hrvatske, a za Domovinski pokret da je  besmislen.

„Kandidat HDZ-a u Zagrebu po meni je doživio takvu agresiju, divljaštvo, bezobraštinu gdje su mu pojedini voditelji na RTL-u i Novoj TV namjerno, a kao slučajno, krivo govorili ime”, izjavio je Plenković dodavši da odnos medija prema Davoru Filipoviću nije bio objektivan, profesionalan i nepristran.

„Ako neki zovu ljude u emisije kao gosta da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći krivo ime onda moramo znati da kada budete gost u RTL-u da idete lijevom novinaru i lijevom uredniku, čovjeku koji vas neće tretirati profesionalno i objektivno neutralno nego će vam namjestiti zamku ne bi li vas dezavuirao ”, kazao je Plenković nakon svečanosti u povodu Dana grada Zagreba.

Profesora Dražena Lalića kao komentatora RTL-a nazvao je pak plaćenikom „kojem daju pare ne bi li dva dana prije izbora gadio Filipovića i gadio jednu političku opciju”, a za N1 televiziju rekao da bi trebala napisati plakat kakva je ideološka televizija.

Istaknuvši kako vodi politiku profiliranje HDZ-a kao stranke desnoga centra Plenković je potom kritizirao platformu Možemo.

„Vidim da su ovi iz Možemo počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, rekao je Plenković i ponovio kako je Vlada očuvala radna mjesta, spasila poslodavce, osigurala novac za obnovu od potresa.

“Moram još dobro osluhnuti koji to žanr promjene oni zazivaju, što bi to učinili bolje”, rekao je Plenković, dodavši da očekuje dobru suradnju s Tomaševićem. Kazao je i kako još nije nazvao Tomaševića da mu osobni čestita ali da bude.

Premijer je komentirao i Domovinski pokret ustvrdivši da je besmislena cijela ta ideja stvaranja alternativnog pokreta poput HDZ-a u četvrtom desetljeću hrvatske neovisnosti . „U političkom smislu dovodi samo do fragmentacije biračkog tijela, i na taj način omogućuje kandidatima ljevice da kroz drugi krug pobjeđuju”, rekao je Plenković.

Plenković smatra da se DP nema s čime ponositi u drugom krugu izbora jer će i dalje ostati samo na pet zastupnika u Gradskoj skupštini . „Sada će ljevičarski komentatori, nakon što su ga dobro izlupali i ispljuvali, Škoru ponovno gladiti, maziti i paziti jer im odgovara kada napada HDZ. Kada napada Možemo onda je babaroga, ali ako napada HDZ zvat će ga u goste, njega i njegove jatake… ako napadnu ljevicu, ne, ne, ne – onda su grozni i ne smiju postojati i treba ih maknuti. To je jasno kao dan”, izjavio je Plenković.

Plenković je zamjerio medijima i što mu jučer na Dan državnosti nitko nije postavio nijedno pitanje o zajedničkom polaganju vijenaca i slično dok predsjednik RH ignorira taj državni praznik.

Predsjednik države se uopće nije očitovao o Danu državnosti, ignorirao je svečani koncert u subotu, to se u normalnoj europskoj državi događa jedino ako je netko teško bolestan pa ne može doći, kazao je Plenković te i taj primjer opisao kao primjer primjene dvostrukih kriterija medija kod praćenja pojedinih opcija ili kandidata.

Sramotno je što nije čestitao Dan državnosti, to je isto kao i nepoštivanje zakona kod predlaganje predsjednice Vrhovnog suda, ocijenio je Plenković ponašanje Milanovića.

Plenković je ponovio da je HDZ zadovoljan rezultatima na lokalnim izborima. „Brojevi su uvijek najpouzdaniji pokazatelj bilo kojeg uspjeha ili neuspjeha, HDZ ima 45 posto gradova i 45 posto općina, 75 posto županija, nažalost ne možemo dobiti sve, bilo bi dobro da smo dobili sve ali to je demokracija i nekada dobiva i netko drugi”, kazao je.

„Mi dobijemo puno a drugi nešto ali puno manje nego mi”, ustvrdio je Plenković.

Dodao je i kako bi mu bilo drago da je HDZ pobijedio i u Splitu ali da „eto Split je izabrao antisemita za zamjenika gradonačelnika i neka žive s time i opravdavaju se iduće četiri godine”.