Popis stanovništva: Prvi dan popisano 18.727 kućanstava

Na prvi dan provedbe digitalnog Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, u ponedjeljak do 15 sati, uspješno je popisano 18.727 kućanstava, saopćio je Državni zavod za statistiku (DSZ)

Popis stanovništva 2021. godine

Na prvi dan provedbe digitalnog Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj, u ponedjeljak do 15 sati, uspješno je popisano 18.727 kućanstava, saopćio je Državni zavod za statistiku (DSZ).

Zavod za statistiku je precizirao da digitalnu popisnicu ispunjava jedan član kućanstva s valjanom vjerodajnicom te popisuje sebe, sve članove svoga kućanstva, kućanstvo i stan. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, napomenuli su iz Zavoda.

Podsjetili su i da u prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. septembra, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svog kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, stoji u saopćenju.

Prethodni članakHrvatsku preplavili billboardi bošnjačkih organizacija
Naredni članakPoboljšane prilike za investiranje dijaspore u BiH