Portal “Novi glas” danas slavi drugi rođendan

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 8. maja prije dvije godine i zvanično je pokrenulo centralni portal za informiranje Bošnjaka u Hrvatskoj “Novi glas”.

Portal naziva “Novi glas” postavljen je na internetskoj domeni noviglas.hr i objedinjava vijesti koje su vezane uz Bošnjake u Hrvatskoj, ali i vijesti iz Bosne i Hercegovine.

On je u funkciji informiranja javnosti o postojanju i djelovanju, problemima, perspektivama i nacionalnom identitetu u najširem smislu, kao i informiranje o svim pitanjima od posebnog značaja za pripadnike bošnjačke nacionalnosti u Republici Hrvatskoj.

“Vijeće je prepoznalo važnost brzog i blagovremenog informiranja koji pružaju elektronski mediji i koji su postali neizostavan dio svakodnevice te je u svrhu objedinjavanja informacija uspostavljen prvi informativni portal Bošnjaka u Republici Hrvatskoj pod nazivom noviglas.hr”, bile su riječi Armina Hodžića, predsjednika VBNMGZ-a, uoči samog puštanja ovog portala u pogon 2020. godine.

Kontinuiranim objavljivanjem informacija o djelovanju Vijeća i drugih bošnjačkih asocijacija u Republici Hrvatskoj ovaj portal već drugu godinu stvara široki krug čitalaca u Republici Hrvatskoj.

S ciljem što bolje informiranosti, “Novi glas” u okviru svoga djelovanja služi i za objavu svih informacija od značaja za Bošnjake u inozemstvu, uključujući i matičnu državu Bosnu i Hercegovinu.

Prethodni članakŽivot muslimana u Kraljevini SHS (Jugoslavija)
Naredni članakU četvrtak promocija knjige “Moja zemlja je SREBRENA” Nihada Krupića