Premijer Plenković čestitao Hanuku

Andrej Plenković (Foto Hina)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti čestitku u povodu blagdana Hanuke, zažaljevši da im Festival svjetlosti, kojim se slavi pobjeda nad tamom, donese obilje mira i nade.

“U ime Vlade i lično, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti od srca čestitam Hanuku. Neka vam Festival svjetlosti, kojim se slavi pobjeda nad tamom, donese obilje mira i nade, a plamen hanukija obasja vaše domove toplinom, radošću, porodičnim i prijateljskim zajedništvom. Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah!”, stoji u čestitki premijera Plenkovića.

Osim njega, i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke poželjevši da im taj blagdan svjetlosti donese toplinu, nadu i obnovljeno zajedništvo.

“U ime Hrvatskoga sabora i lično svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Hanuke.

Neka vam ovaj blagdan svjetlosti i posvećenja koji slavi obnovu hrama u Jerusalemu osvijetli vaše domove i ispuni ga toplinom, nadom i obnovljenim zajedništvom”, napisao je Jandroković u čestitki.

Istakao je u kako u današnjem vremenu, kada se cijeli svijet bori s posljedicama krize izazvane pandemijom, blagdani poput ovoga posebno nadahnjuju na osnaživanje solidarnosti i razumijevanja među ljudima.

“Želim vam da Hanuku provedete u blagostanju, miru i radosti, zdravlju i ljubavi, okruženi svojim bližnjima i voljenima. Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah”, stoji u čestitki.

Prethodni članakPut zemalja zapadnog Balkana ka EU je usporen, ali nema alternativu
Naredni članakPahor: Prespor proces eurointegracija pridonosi jačanju nacionalizma u regiji