Prof. dr. Remzija Hadžiefendić-Parić u Organizacioniom odboru Trećeg simpozija o bosanskom jeziku

Nakon višekratnog odgađanja zbog pandemije COVID-19, Treći simpozij o bosanskom jeziku održat će se online, 20. i 21. maja u Sarajevu, u organizaciji Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu.

Organizacioni odbor Simpozija čine direktor Instituta za jezik prof. dr. Alen Kalajdžija (predsjednik), prof. dr. Remzija Hadžiefendić-Parić, dr. Jasmin Hodžić, doc. dr. Edim Šator, prof. dr. Amela Šehović i prof. dr. Amira Turbić-Hadžagić te sekretari mr. Aida Kršo i Elmira Resić, MA.

Na Simpoziju će biti predstavljeno 60 pojedinačnih izlaganja iz lingvističke bosnistike i srodnih disciplina, a sam Simpozij, nakon višekratnih odgađanja usljed epidemioloških prilika, bit će realiziran online.

Prof. dr. Remzija Hadžiefendić-Parić iz Hrvatske održat će predavanje na temu “Govorni niz u ‘Hodoljubljima’ Zuke Džumhura”.

Treći simpozij o bosanskom jeziku nastavlja tradiciju prethodna dva simpozija iz lingvističke bosnistike, od kojih je prvi održan 7. i 8. septembra 1998. godine u Bihaću, dok je drugi održan 12. i 13. mart 2015. godine u Sarajevu.

 

Prethodni članakTomaševićevu prednost nemoguće je nadoknaditi
Naredni članakKardinal Puljić: Toliki broj ubijenih, na poseban način djece, nikoga ne ostavlja ravnodušnim