Protesti na Markovu trgu protiv COVID potvrda

Markov trg (Foto Dnevnik.hr)

Na Markovu trgu u Zagrebu, na kojem je sjedište Vlade i Hrvatskog sabora, u ponedjeljak navečer okupilo se 300-tinjak demonstranata, protivnika šireg uvođenja COVID potvrda koje će od 15. novembra biti obavezne u svim javnim i državnim službama, javili su mediji.

Nije poznato je li protest bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija pa su se demonstranti razišli.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to “simbolično svjetlo protiv tame” u koje nas, kako tvrde, uvode COVID potvrde. Najavili su “dolazak pred Vladu” svake večeri.

Inače, konzervativna katolička aktivistička udruga Vigilare prije dva dana proteste je najavila na Facebook profilu gdje su objavili da “imaju pravo donijeti svjetlo u mrak”.

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić ranije danas je ocijenila da u Hrvatskoj vlada veliki otpor vakcinisanju i nepovjerenje prema struci zbog dezinformacija o COVID-19 koje se šire društvenim mrežama. Širenje dezinformacija preko društvenih mreža puno je brže nego širenje naučno utemeljenih informacija. To je prisutno i u drugim državama, no kada se gleda prosjek, u našoj zemlji je to izraženo najviše u cijeloj EU-u, izjavila je Hini.

Prethodni članakVečernji list: Sjever Hrvatske okreće se struji i grijanju iz geotermalnih izvora
Naredni članakPregovori EU oko lijeka za COVID-19 otišli dalje s Merckom nego s Pfizerom