Rama nakon izbora u Albaniji: Narod je rekao svoje, treba ga poslušati

Na izborima je učestvovao 1.841 kandidat za 140 poslanika albanske Skupštine, a takmičilo se 12 političkih subjekata, dve koalicije i 10 partija, te nekoliko nezavisnih kandidata u 12 izbornih jedinica koje odgovaraju okruzima u zemlji.

Premijer Albanije i lider Socijalističke partije Edi Rama ( Partia Socialiste e Shqipërisë - Anadolu Agency )

Premijer Albanije i lider Socijalističke partije Edi Rama, kao i lider opozicije, predsednik Demokratske partije Albanije (PD) Lulzim Basha reagovali su nakon završetka procesa glasanja na parlamentarnim izborima.

Rama je u izjavi za medije naglasio da je narod rekao svoje i da ga treba poslušati.

“Naša dužnost, dužnost svakog brojača, svakog posmatrača, u svakom centru za brojanje je da doprinesemo sa najvećom građanskom, ali i zakonskom odgovornošću da pravilno prebrojimo glasove koji se nalaze u kutiji”, rekao je Rama.

Rama je rekao da će sutra sunce ponovo izaći i Albanija će se osmehnuti.

“Mi ne želimo prosto rezultat i potvrdu kao vladajuću snagu ponovo, već želimo da, kako je ovaj dan bio tako lep, tako miran, tako građanski, zahvaljujući demokratskoj učtivosti svih, nastavak ovog procesa bude takav. Od ovog procesa bi trebalo da pobedi Albanija, a ne samo stranka koja će nastaviti da upravlja državom”, naglasio je Rama.

Vladajuća Socijalistička partija traži treći mandat, dok je kandidat za premijera aktuelni premijer Edi Rama.

Nakon procesa glasanja reagovao je i lider Demokratske partije (PD) Lulzim Basha, koji je rekao da je volja naroda u glasačkim kutijama.

Lider opozicije, predsednik Demokratske partije Albanije (PD) Lulzim Basha ( Partia Demokratike e Shqipërisë – Anadolu Agency )

“Ovo je jasna pobeda albanskog naroda, to je jasna pobeda saveza za promene. Imam puno uverenje da će brojači i komesari zaključiti ovaj proces odgovorno, strpljivo i u skladu sa zakonom. Na kraju ovog procesa Albanija pobeđuje “, naglasio je Basha.

U međuvremenu, nakon završetka predaje glasačkih kutija u centrima za brojanje, očekuje se da započne brojanje glasova.

Na izborima je učestvovao 1.841 kandidat za 140 poslanika albanske Skupštine, a takmičilo se 12 političkih subjekata, dve koalicije i 10 partija, te nekoliko nezavisnih kandidata u 12 izbornih jedinica koje odgovaraju okruzima u zemlji.

IZVORAnadolu Agency
Prethodni članakOSCAR DANSKOM FILMU: Žbanić ponosna na činjenicu da je film o Srebrenici ušao u uži izbor
Naredni članakSrbija za oružje daje 600 miliona eura: Jasno je ko se sprema za rat, a “Bošnjaci su militantni”