Selak Raspudić najaktivnija saborska zastupnica u 2021. godini

Marija Selak Raspudić (Foto Hina)

Marija Selak Raspudić (Most) zastupnica je s najviše javljanja u ovogodišnjoj saborskoj godini, u prosjeku se za riječ javljala šest puta dnevno, otkriva saborska statistika koja bilježi i trojicu zastupnika koji se u 117 radnih dana nisu oglasili nijednom.

Mostova zastupnica za riječ se javila 712 puta, a kad se to podijeli s brojem dana plenarnog zasjedanja, proistječe da se u prosjeku javljala šest puta dnevno.

Drugo i treće mjesto pripali su Anki Mrak Taritaš (GLAS) i Miru Bulju (Most) koji su se u godini dana za riječ javili 661, odnosno 512 puta.

Četvrto mjesto, s po 468 javljanja, dijele Dalija Orešković (Centar) i Željko Pavić (Klub socijaldemokrata).

Slijede nezavisna Marijana Petir (393), zastupnica RF Katarina Peović (382), HDZ-ov Josip Borić (377), SDP-ova Andreja Marić (323) i Domagoj Hajduković (316) iz Kluba socijaldemokrata.

Trojica zastupnika nisu se za riječ javili nijednom, to su HDZ-ov Vinko Zulim, SDP-ov Stjepan Kovač i nezavisni Vinko Grgić.

Navedeni podaci odnose se na razdoblje do 1. decembra, dokad su se svi zastupnici za riječ javili oko 15.000 puta, najviše kako bi replicirali drugima ili odgovorili na repliku.

S obzirom na to da je nakon tog datuma Sabor zasjedao još 11 dana, konačne brojke mogle bi izgledati ponešto drugačije.

Prethodni članakMilanović prozvao vladu jer je podržala zaključke Vijeća EU-a o BiH
Naredni članakR u uglu ekrana – novi pravilnik o označavanju televizijskih repriza