SISAK: SDAH u koaliciji sa HDZ-om i HSP-om, zaklinju se na zajedništvo

Biserka Brkić (SDAH) rekla je kako vjeruje da je stvorena pobjednička koalicija nakon što su gradske organizacije osam političkih stranaka: HDZ – HSLS – HKS – HSP – HSS – HSU – SDAH – HNS, 27.4.2021. potpisale predizborni koalicijski sporazum, prema kojemu na idućim lokalnim izborima daju podršku Željki Josić (HDZ) kao kandidatkinji za gradonačelnicu Grada Siska, i zajedno idu na listu za Gradsko vijeće Grada Siska.

“Ovim ćemo sporazumom dokazati našim građanima da veliki broj političkih stranaka u našem gradu žele raditi za pozitivne promjene, te da smo zajedno spremni uložiti vrijeme i znanje za Sisak koji ima budućnost. Zajedništvo je nužno potvrditi kada je najteže, a Sisak je sada u teškoj situaciji. Građani su nezadovoljni i izgubili su povjerenje u gradsku upravu, čija je stvarna uloga da služi građanima”, rekla je Željka Josić (HDZ), kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Grada Siska, dodavši da će u središtu kampanje biti čovjek, a ne politička opcija i najavivši kako neće biti zanemarena nijedna četvrt i nijedno naselje, te da će zaustaviti podjele, a prioritet u gradskoj politici imat će mladi. Istaknula je i kako će se izgraditi solidaran Sisak u kojem će vladati dijalog svih skupina društva te je pozvala na zajedništvo i suradnju.

Biserka Brkić (SDAH) rekla je kako vjeruje da je stvorena pobjednička koalicija, a Mario Markić (HKS) je ustvrdio kako Željka Josić može biti jedina gradonačelnica koja može pokrenuti grad. Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS) zauzela se za zajedništvo i dijalog u radu, a Borislav Curić (HSU) izrazio je zadovoljstvo što je u programu pozornost dana i interesima građana treće dobi.

Podupirući zajedničku kandidatkinju, Darjan Vlahov (HSLS) je rekao kako je Sisku, umjesto svađa, najpotrebniji dijalog, suradnja i uključivost, što je uvjet za budućnost.

Kako je najavljeno, ovim sporazumom nije predviđena samo predizborna suradnja, nego i poslijeizborna, dugotrajna suradnja, a na pitanje o kandidatu za njezina zamjenika i članove Gradskog vijeća, Željka Josić je odgovorila da će poslije predstaviti kandidate za te dužnosti.

Podsjetimo, lokalni izbori će se održati u nedjelju, 16. svibnja.

Prethodni članakSvjetska banka: Nakon recesije, BiH očekuje oporavak smanjenog intenziteta
Naredni članakSASTANAK KADRIĆA I GALIĆA: Novi most će povezivati Gunju i Brčko distrikt