Telekomi iz Hrvatske: Besplatno komuniciranje prema svim mrežama u Turskoj i Siriji

Hrvatski telekom (HT), A1 Hrvatska i Telemach Hrvatska zbog razornih potresa u Turskoj i Siriji omogućavaju u februaru besplatni roaming i komuniciranje iz svojih fiksnih i mobilnih mreža prema svim mrežama u Turskoj i Siriji, saznaje se iz tih telekoma.

HT tako svojim korisnicima u razdoblju od 6. do 28. februara omogućava pozive iz svoje fiksne i mobilne mreže prema svim mrežama u Turskoj i Siriji te slanje SMS poruka bez naknade.

Isto vrijedi i za korištenje roaminga iz Turske i Sirije prema svim ostalim zemljama.

“Svi prometi u navedenom razdoblju neće biti obračunati korisnicima. Cilj je olakšati, koliko je to moguće, komunikaciju s njihovim porodicama i prijateljima u Turskoj i Siriji”, kažu iz HT-a.

Slično su učinili i u HT-ovoj matičnoj grupi Deutsche Telekom (DT), koji do sredine februara neće naplaćivati pozive između Njemačke, Turske i Sirije, tačnije neće naplaćivati pozive od 6. februara, retroaktivno, do 15. februara, a naknada će biti oslobođeni svi klijenti DT-a i Congostara.

Iz A1 Hrvatska poručuju pak do kraja februara omogućavaju pozive i SMS-ove iz fiksne i mobilne mreže bez naknade, kao i besplatan roaming iz Turske i Sirije.

“Suosjećamo s ljudima u Turskoj i Siriji, želimo pomoći i pružiti potporu i onima koji hrabro odlaze pomoći u potresom pogođene krajeve do kraja februara”, kažu iz A1.

Izražavajući solidarnost s građanima Turske i Sirije, koje su pogodili razorni potresi, iz Telemacha Hrvatska zbog tih vanrednih okolnosti od 9. do zaključno 15. februarom svojim pretplatnicima u Hrvatskoj omogućavaju hiljadu minuta međunarodnih telefonskih poziva prema Turskoj i Siriji.

To se odnosi na pozive i putem mobilne i fiksne mreže i bit će besplatni.

I oni su uz to tokom istog razdoblja ukinuli i naknade za roaming njihovim pretplatnicima koji borave u Turskoj, kako bi mogli lakše ostati povezani s bližnjima.

“Izražavamo nadu u pronalazak što većeg broja preživjelih i spremni smo pružiti podršku”, kažu iz Telemacha.

Prethodni članakPrvi humanitarni konvoj iz Hrvatske krenuo za Tursku
Naredni članakNova vlast u Federaciji Bosne i Hercegovine još na čekanju