Tomašević: U Zagrebu vakcinisano 75 posto odraslog stanovništva

Tomislav Tomašević (Foto Screenshot)

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak kako je u Zagrebu barem jednu dozu vakcine primilo 75 posto odraslog stanovništva, što je daleko najveći prosjek na razini županija u Hrvatskoj.

“Od četiri odrasla građanina, tri su primila barem jednu dozu. Vakcinacija je završena za 67 posto odraslog stanovništva. Po tome Zagreb prednjači na druge županije u Hrvatskoj i u odnosu na prosjek”, istakao je Tomašević.

Potvrdio je da je, nakon provedenog javnog konkursa, za novog člana uprave Zagrebačkog holdinga izabran Dubravko Karačić koji će biti zadužen za finansije.

“Karačić ima više od 20 godina iskustva u područja finansija, ovlašteni je revizor, a u Holding dolazi iz Zagrebačke banke”, istakao je Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Time Uprava Holdinga ima ukupno četiri člana, a uz novoizabranog Karačića, to su Ivan Novaković koji je predsjednik Uprave te Boris Sesar i Matija Subašić-Maras.

Tomašević je izvijestio i da su završeni ili pred završetkom javni konkursi za voditelje podružnica Holdinga. Za šest podružnica čiji su konkursi završeni bilo je 100 prijava, a uskoro će krenuti selekcija, najavio je.

Komentirao je i pucanje vrelovoda u Zagrebu, zbog čega je danas bez grijanja ostao dio Trešnjevke i Jaruna napomenuvši da cjevovodi nisu u nadležnosti Grada Zagreba, već Hrvatske elektroprivrede.

“Jutros sam se čuo sam se s predsjednikom uprave HEP-a, oni rade na otklanjanju kvarova kako bi se do kraja dana, tj. večeri, normalizirala opskrba toplinskom energijom”, rekao je Tomašević.

Podsjetio je da HEP provodi projekt sanacije cjevovoda te istakao da je riječ o višegodišnjem projektu u kojemu će Grad Zagreb biti partner toj kompaniji.