Turković s ambasadorom Nelsonom: Podrška reformama u interesu svih građana BiH

Nelson, Turković i Mennuti

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom i njegovom zamjenicom Deborah Mennuti. 

Razmotrena je aktuelna politička situacija u BiH s posebnim osvrtom na neophodnost punog funkcioniranja državnih institucija, nastavka rada na ustavnim i izbornim reformama, važnosti neovisnosti pravosuđa, te druga značajna pitanja od zajedničkog interesa.

Ministrica Turković je, tokom susreta, istaknula važnost aktivne i konstruktivne uloge SAD-a u BiH i cijeloj regiji te kontinuirane podrške Washingtona euroatlantskom putu BiH, reformama i borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Bilo je govora i o borbi protiv posljedica pandemije virusa korona te o koordinaciji i usaglašavanju stajališta u pogledu vanjske politike i ljudskih prava.

Ambasador Nelson je ponovio nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, te reformama u interesu svih građana BiH, saopćeno je iz MVP BiH.

Prethodni članakNobelova nagrada za književnost pripala Abdulrazaku Gurnahu
Naredni članakPlenković: Hrvatska iz političkih razloga neće i ne želi dignuti žicu prema BiH