U Dubrovniku održan sastanak Izetbegovića i Plenkovića

Izetbegović i Plenković

Predsjednik Stranke demokratske akcije i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se kasno sinoć u Dubrovniku s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice i premijerom Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Na sastanku je razgovarano o potrebi rješavanja otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske u obostranom interesu, kao i o odnosima Bošnjaka i Hrvata u BiH i Hrvatskoj.

Sagovornici su istaknuli potrebu pronalaska konsenzusa o izbornoj reformi s ciljem ostvarivanja ravnopravnosti konstitutivnih naroda i Ostalih, te uklanjanja blokada u funkcioniranju institucija.

Izetbegović je naglasio da bi dijalog o rješavanju otvorenih pitanja na državnom nivou bio ključan za vraćanje i osnaživanje povjerenja i saradnje dviju susjednih država. S tim u vezi, podržano je održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

Izetbegović i Plenković razgovarali su i o plinifikaciji BiH kroz ubrzanu realizaciju projekta gasovoda Južna interkonekcija, te o ostalim zajedničkim infrastrukturnim projektima.