U samoizolaciji 10.582 učenika i 147 uposlenika hrvatskih škola

Učionica (Foto Pixabay)

U samoizolaciji su trenutno 10.582 učenika hrvatskih škola te 147 uposlenika, a od COVID-19 obolio je 2.021 učenik te 255 uposlenika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Oboljelo je 1.116 učenika osnovnih i 905 učenika srednjih škola, dok je u samoizolaciji 6.667 osnovnoškolaca i 3.915 srednjoškolaca.

Najviše oboljelih učenika i učenika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, gdje je oboljelo ukupno 689 učenika, odnosno 342 osnovnoškolca i 347 srednjoškolaca, a u samoizolaciji ih je 2.517 u osnovnim i 1.686 u srednjim školama.

Zbog izrečene mjere samoizolacije za velik broj učenika i nastavnika škole, Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu odobren je C model rada za razdoblje od 24. septembra do 8. oktobra.

Iz Ministarstva napominju da o promjeni modela izvođenja nastave odlučuje škola uz suglasnost osnivača.

“U slučajevima samoizolacije ili bolesti, za potrebe online nastave-snimljene su videolekcije, CARNet pruža i dalje potrebnu tehničku potporu, objavljeni su GIK-ovi (Godišnji izvedbeni kurikulumi) za ovu školsku godinu, a nastavljena je saradnja s javnom televizijom (HRT) – ‘Škola na Trećem’ za najmlađe učenike (od 1. do 4. razreda)”, dodaju iz MZO.

Najmanje oboljelih učenika prijavljeno je u Ličko-senjskoj županiji – njih deset, odnosno po pet u osnovnim i srednjim školama.

Najmanje učenika u samoizolaciji ima Vukovarsko-srijemska županija – 28, od čega su 23 učenici osnovnih škola.

Prema podacima MZO-a, od ukupno 255 oboljelih djelatnika, njih 215 su nastavnici. Najviše oboljelih je na području Grada Zagreba – 80, od čega su 73 nastavnika, a najmanje u Međimurskoj županiji, gdje je obolio jedan nastavnik.

Od ukupnog broja uposlenika u samoizolaciji, 40 ih je nenastavno osoblje, a 108 su nastavnici. Najviše uposlenika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, njih 31, od čega je 28 nastavnika, a najmanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je u samoizolaciji jedan djelatnik.

Prethodni članakReis Husein ef. Kavazović se sastao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem
Naredni članakDo sada se samopopisalo milion građana Republike Hrvatske