UN uputio apel za humanitarnu pomoć za Palestince u vrijednosti od 164 milijuna dolara

U izraelskim napadima na Gazu ubijeno je 66 djece, 39 žena, ukupno 254 Palestinaca. Ranjeno je 1948 osoba, a djelimično je ili potpuno uništeno više hiljada objekata. Izraelske snage započele su napade na Pojas Gaze 10. maja, a nakon dogovora o prekidu vatre s Hamasom, napadi su prekinuti 21. maja.

SAD, New York – Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) uputila je apel kako bi se prikupilo 164 milijuna dolara koje bi bile iskorištene za humanitarnu pomoć i oporavak Palestinaca nakon 11-dnevnih izraelskih zračnih napada prošlog mjeseca, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik generalnog sekretara UN-a Stephane Dujarrec rekao je na dnevnoj konferenciji za medije da je vrlo važno prikupiti potrebnu pomoć za Palestince.

Istaknuo je da apel za pomoć u iznosu od 164 milijuna dolara uključuje apel za hitnu pomoć od 38 millijuna dolara koji je UNRWA uputila 19. svibnja.

Napominjući da je najnoviji sukob razorno djelovao na narod Gaze i palestinske izbjeglice, Dujarrec je kazao da će se traume koje ljudi osjećaju nakon toga osjećati i u narednom periodu.

Izraelske snage započele su napade na Pojas Gaze 10. maja, a nakon dogovora o prekidu vatre s Hamasom, napadi su prekinuti 21. svibnja.

U izraelskim napadima na Gazu ubijeno je 66 djece, 39 žena, ukupno 254 Palestinaca. Ranjeno je 1948 osoba, a djelimično je ili potpuno uništeno više hiljada objekata.