VIDEO/Predsjednik turskog Diyaneta dao punu podršku IZ Hrvatske

U utorak 24.8.2021. počela je višednevna posjeta muftije akademika Aziz ef. Hasanovića državnim i vjerskim institucijama u Republici Turskoj. 

Prvog dana upriličena je službena posjeta predsjedniku Uprave za vjerske poslove (Diyanet) prof. dr. Aliju Erbaşu. Razgovor je protekao u vrlo ugodnoj i bratskoj atmosferi, a tom prilikom je muftija Hasanović upoznao dr. Erbaşa s aktivnostima i projektima koje provodi Islamska zajednica u Hrvatskoj među kojima je i trenutno najveći projekt Islamske zajednice u Hrvatskoj, a to je dovršetak izgradnje Islamskog centra u Sisku.

Prof. dr. Ali Erbaş izrazio je punu podršku muftiji i cijeloj Islamskoj zajednici u Hrvatskoj na putu izgradnje i očuvanja svih pozitivnih vrijednosti u hrvatskom društvu, kao i na razini Europske Unije. Uprava za vjerske poslove, po riječima predsjednika, nastavlja raditi na razvijanju različitih oblika suradnje s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

U pratnji muftije bili su i Mersad ef. Kreštić (zagrebački imam), Almir ef. Šabić (glavni imam MIZ Karlovac) i mr. sc. Senad ef. Hevešević (glavni imam MIZ Osijek).

Prethodni članakAlem ef. Crnkić: Mi smo jedno tkivo bez obzira na društveno-kulturni kontekst
Naredni članakKvaka Slobodne Dalmacije: Željeli uvrijediti Turke pa Hrvate uporedili s talibanima