Vučić optužbe svjedoka o dolasku u Glinu 1991. nazvao „brutalnim lažima“

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nazvao je u petak „brutalnim lažima“ tvrdnje svjedoka koji ga je teško optužio u sudskom procesu koji se vodi protiv predsjednika ratnog predsjedništva Gline Dušana Jovića.

Svjedok Kosta Danilović, koji je 1991. bio zatočen u logoru KPD Glina, izjavio je kako je tamo u to vrijeme vidio i Vučića, objavio je Telegram.hr, a prenosi Hina.

„Sjećam se kada je sadašnji predsjednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti, a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao“, naveo je Telegram.hr svjedočenje Danilovića.

Komentiraju te tvrdnje svjedoka u procesu za ratne zločine, srbijanski predsjednik u petak je novinarima rekao kako je riječ o „brutalnim lažima“, na temelju kojih će „neki ljudi biti osuđeni“.

Vučić je na ceremoniji primopredaje novog švicarskog voza srbijanskoj željeznici ustvrdio kako je kao dijete u Hrvatsku išao s roditeljima, a potom kao navijač Crvene zvezde, kategorički naglasivši da od 1991. pa do 1995. godine, nije bio u Hrvatskoj, a poglavito ne u Petrinji, gdje „nikad u životu nije kročio“.

„I oni (Hrvatska) govore o vladavini prava? Članica Evropske unije. Samo nemoj da nam pričaju o vladavini prava, a još manje o vladavini morala“, rekao je Vučić, naglasivši kako je u vrijeme koje se spominje u svjedočenju bio student beogradskog Pravnog fakulteta, te da se tad nije bavio politikom, a član Srpske radikalne stranke postao je kasnije, početkom 1990-ih.

U Vučićevu odbranu stali su ministar untrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je u četvrtak u večernjem dnevniku RTS-a tvrdnje svjedoka nazvao „monstruoznim lažima“, te zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, naglasivši kako „vrlo odgovorno“ može tvrditi da je, u vrijeme koje je spomenuo svjedok, zajedno s Vučićem „studirao na Pravnom fakultetu“.

„Pošto ga znam od 1990. godine, zajedno smo išli na vježbe, viđali se u biblioteci. On se nije ni bavio politikom do 1993. godine, interesirali su ga ispiti“, rekao je Vesić.

Prethodni članakSAD uvele nove sankcije Iranu
Naredni članakEichhorst i Palmer: Nema više vremena za daljnju retoriku podjela u BiH