Zagrebački velesajam: Najviše građana u redu za treću dozu

Zagreb, Hrvatska - 3. studenoga 2021: Na Zagrebačkom velesajmu nema velikih gužvi za cijepljenje, a najviše građana stoji u redu koji je određen za one koji primaju treću dozu cjepiva ( Stipe Majic - Anadolu Agency )

Na Zagrebačkom velesajmu nema velikih gužvi za vakcinaciju, a najviše građana stoji u redu koji je određen za one koji primaju treću dozu, javlja Anadolu Agency (AA).

U 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma omogućeno je vakcinisanje za sve građane svim dostupnim vrstama vakcina; Pfizer, Moderna, AstraZeneca ili Johnson & Johnson.

Slavica Šimić iz Sesveta jedna je od onih koji su danas na Velesajmu primili treću dozu, s tim da je Slavica triput vakcinisana Pfizerom.

„Prva dva puta vakcinisana sam u Sesvetama u domu zdravlja, a sad su nas tu poslali. Bilo mi je OK, nisam imala nikakvih problema i super mi je bilo”, kaže Slavica te poručuje svim nevakcinisanim građanima da se imuniziraju.

Na vakcinaciju se na Velesajmu danas čekalo najviše 20-ak minuta, redovi su smanjeni u odnosu na prethodne dane, no gužve ovise i o jutarnjim, odnosno popodnevnim terminima.

Vakcinacija na Velesajmu obavlja se ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30 do 19 sati.

U Gradu Zagrebu je, u odnosu na ostale hrvatske županije, zabilježen ponajbolji odaziv na vakcinaciju tako da je prvu dozu u Zagrebu primilo već 55 posto građana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) organizirao je i dva punkta za vakinaciju bez najavljivanja, na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, te na Kajzerici gdje se pojedine vrste vakcina daju u ranije najavljenim terminima.

Broj zaraženih svaki dan u Hrvatskoj doseže oko 4.500, a jučer je zabilježeno 40 preminulih zbog virusa korona.