Završena mektepska godina u Islamskom centru Zagreb

Uspješno završena još jedna mektepska godina. 54 polaznika dobilo je uvjerenje o položenom hatmanskom ispitu i novčanu nagradu od Medžlisa islamske zajednice Zagreb, koje im je uručio glavni imam MIZ Zagreb kurra hafiz mr. sc. Aziz ef. Alili.

Zagreb – Krajem svake nastavne godine u Islamskom centru Zagreb organizira se Završna mektepska svečanost povodom završetka nastavne mektepske godine. Završna mektepskasvečanost se sastoji od promocije hatmaša – onih koji su pročitali Kur’an, kao i onih koji su naučili arapsko pismo – sufaru, učenjem ilahija i kasida, recitiranja pjesama prigodnih za ovaj događaj, dodjele uvjerenja, priznanja i nagrada od strane Medžlisa najboljima sa državnog Natjecanja iz Islamskog vjeronauka, podjele uvjerenja za školu, paketića za djecu.

Ovogodišnji broj hatmaša je bio 45. Mersad ef. Kreštić je imao 28 polaznika, a muallima Melisa Arslani je imala 17. Njima su se pripojili na svečanosti i 9 polaznika Škole Kur’ana i hifza, koju vodi muallima mr.sc. Lamija Alili, pa ih je ukupno bilo 54. Veliki trud zajedno s ovim polaznicima uložili su i njihovi roditelji i muallimi. Svaki polaznik je dobio uvjerenje o uspješno položenom hatmanskom ispitu i novčanu nagradu od Medžlisa islamske zajednice Zagreb, koje im je uručio glavni imam MIZ Zagreb kurra hafiz mr. sc. Aziz ef. Alili. Pored ovih uvjerenja MIZ Zagreb je dodijelio i novčane nagrade i diplome za najbolje rangirana prva tri natjecatelja iz petog, šestog, sedmog i osmog razreda na državnom Natjecanju iz Islamskog vjeronauka ove školske godine, a nagrade i diplome im je uručio predsjednik IOM MIZ Zagreb mr. sc. Nermin ef. Botonjić.

“Čestitamo djeci i njihovim roditeljima na uloženom trudu i istrajnosti, te uspjehu kojeg su pokazali u nekada i težim uvjetima kada se nastava morala održavati na daljinu i online”, kazao je Mersad ef. Kreštić.

 

IZVORIslamska zajednica u Hrvatskoj
Prethodni članakStaroslavenski običaji u kulturi Bošnjaka
Naredni članakU zagrebačkom Islamskom centru Dan otvorenih vrata “Novih susjeda“