Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Naslovnica Politika Bosna i Hercegovina Željko Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar iz Srbije rekao da...

Željko Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar iz Srbije rekao da ne priznaje Genocid u Srebrenici

Komšić napušta intervju (Foto Screenshot)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio priznati da se u Srebrenici desio Genocid.

Desilo se to nakon pitanja o zahtjevu za vraćanje dejtonskih nadležnosti bh. entitetu Republika Srpska, na šta je Komšić uzvratio: “O čemu mi onda pričamo?! Na šta treba da se svede ovo?! Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?!”

Novinar je insistirao na tome da se u Srebrenici dogodio “strašan zločin”.

“Ne, to je genocid i to piše u presudi međunarodnog suda, to nije moj stav”, rekao mu je Komšić, a potom upitao novinara da li se slaže sa tom presudom međunarodnog suda.

Nakon što je novinar kazao da se ne može složiti s tim da je u Srebrenici bio genocid, Komšić je napustio intervju kazavši: “Onda ćete ovaj intervju morati da radite s nekim drugim.”

Potom je skinuo mikrofon i odložio ga na sto, a zatim napustio prostoriju u kojoj se snimao intervju, poručivši novinaru da “uživa u posjeti Sarajevu”, piše Faktor.

Prethodni članakPreselila na ahiret majka Srebrenice Hajra Ćatić
Naredni članakVečernji list: Hrvatska preko EU nabavlja dva nova lijeka protiv korone

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 70 sekundi