Zlatna lopta ove godine bit će dodijeljena 29. novembra

Svečanost, koju će predstaviti Didier Drogba, održat će se u Théâtre du Châtelet u ponedjeljak, 29. novembra, u 20:30 sati. Ondje će biti dodijeljene Zlatna lopta za muškarce i žene, kao i pehar Kopa za najboljeg omladinca te pehar Yachine za najboljeg golmana

Zlatna lopta

Zlatna lopta bit će dodijeljena 29. novembra u Parizu, nakon što prošle godine nije proglašen pobjednik, objavio je u srijedu magazin “France Football”, organizator ovog priznanja koje se dodjeluje najboljem nogometašu godine.

Svečanost, koju će predstaviti Didier Drogba, održat će se u Théâtre du Châtelet u ponedjeljak, 29. novembra, u 20:30 sati. Ondje će biti dodijeljene Zlatna lopta za muškarce i žene, kao i pehar Kopa za najboljeg omladinca te pehar Yachine za najboljeg golmana.

Popis nominiranih za ove različite nagrade bit će otkriven u petak, 8. oktobra, od 17:30 sati, objavili su organizatori.

Lionel Messi, šestostruki pobjednik i Megan Rapinoe osvojili su Zlatnu loptu 2019. godine, a onda sljedeće godine nagrada nije dodijeljena nakon sezone obilježene pandemijom COVID-19.